Uncategorized

Fakulteta ali Univerza ali višja šola

Kaj je fakulteta?

Tako je poklicna šola. Bistvo tega je študentu dati praktično praktično znanje in ga še naprej zaposlovati.

Običajno ga vpišejo po 9. razredu s spričevalo o osnovni splošni izobrazbi, vpišete pa ga lahko po 11. razredu in po poklicni šoli. Tisti, ki študirajo na teh institucijah, so študentje, imajo študentsko izkaznico in knjigo evidence. Študije običajno trajajo 3-4 leta.

Študenti po diplomi dobijo diplomo, s katero lahko vstopijo na univerzo ali takoj odidejo na delo. Študirate lahko pri vsakem: pravniku, računovodji, oblikovalcu, vodji prodaje.

Kaj je univerza??

To je visokošolska ustanova, v kateri se izobražujejo specialisti mnogih znanosti. Ima oddelke za fakultete, na katerih se študirajo različne discipline. Vpišete ga lahko ob koncu 11. razreda in uspešno opravljenem izpitu ali po diplomi na srednji posebni ustanovi. Obstaja več stopenj usposabljanja:

 • Dodiplomski (4 leta). Velja za prvi korak v visokem šolstvu. Ko je diploma v pomoč, se podeli naziv bachelor. Po tem lahko nadaljujete študij ali pa se zaposlite. Ljudje, ki diplomirajo z diplomo, lahko delajo v tujini.
 • Posebnost (5 let). Od dodiplomskega programa se razlikuje v tem, da študij traja dlje, po diplomi pa bo diplomirani certificirani specialist. Praviloma pouk poteka takoj v ozki smeri. V Rusiji so strokovnjaki bolj povprašeni kot dodiplomski študenti. Možno je tudi takoj vstopiti v podiplomsko šolo in ni treba iti v podiplomsko šolo. Toda težko bodo našli zaposlitev v drugi državi.
 • Mojster (2 leti). Šteje se za drugi korak pri pridobivanju visoke izobrazbe. Potrebno je za izboljšanje znanja in višje kvalifikacije. Pogloblje preučujejo teorijo za poklicno dejavnost. Mnogi delodajalci zahtevajo magisterij..
 • Podiplomska šola (3 leta). Druga stopnja visokega šolstva. Potrebno je za tiste, ki so se že zagotovo odločili povezati svoje življenje z znanstveno dejavnostjo. Tudi po diplomi lahko začnete poučevati. Na koncu je treba disertacijo zagovarjati, po pozitivni odločitvi komisije pa podeliti kandidat znanosti. In če stopnja kandidata za znanost ni cilj, potem lahko preprosto opravite kandidatne izpite.

Splošne značilnosti

 • Učitelji obeh predmetov prenašajo svoje znanje na učence, delijo ustrezne informacije za svoj bodoči poklic.
 • Splošne specialitete. Lahko se naučite odvetnika, upravitelja, oblikovalca, graditelja.
 • Med poukom se uporabljajo sodobne računalniške tehnologije..
 • Po diplomi lahko takoj dobite službo.

Kakšna je njihova razlika?

Kljub splošnim lastnostim se med seboj zelo razlikujejo..

 1. Šolnine. Pri tem zmaga srednješolska posebna ustanova. Stroški usposabljanja so mnogokrat manjši kot na univerzi. Seveda so prisotna proračunska mesta, vendar vsakdo ne more dobiti željenih točk.
 2. Čas. Hitreje se naučite poklica in začnete zaslužiti, lahko s pomočjo sprejema v srednje šole. Se bo porabilo veliko manj časa kot na univerzi.
 3. Delovne izkušnje in zaposlitev. Ob študiju na fakulteti je program zasnovan tako, da je več kot polovica parov praksa. Zahvaljujoč njej lahko enostavno pridete do kraja, kjer je potekal praktični pouk. Na univerzi tega ni. Vadba traja malo časa in po študiju boste morali sami poiskati službo. Zaradi tega ni vsak študent na univerzi za tiste, ki jih je študiral. Plus fakultete je tudi v tem, da si študentje v praksi nabirajo delovne izkušnje zase, študenti pa nimajo takšne priložnosti. Ne vsi, vendar mnogi delodajalci med zaposlitvijo zahtevajo visokošolsko izobrazbo.
 4. Program usposabljanja. Študij disciplin v teh učnih načrtih ima močno razliko. Na visokih šolah bolj praktično usposabljanje, na univerzah študirajo teorijo.
 5. Pospešeno izobraževanje. Na visokošolskih zavodih obstajajo srednje specializirane izobraževalne ustanove. Imajo svojo posebnost – tisti študentje, ki so končali fakulteto, se lahko ob študiju na drugem letniku takoj odpravijo na študij. Pri 3 letih študija na srednjih posebnih izobraževalnih ustanovah je študent v zmagovalnem položaju, saj vstopa v 2. letnik, prav tako tudi tisti, ki so končali 11. razred. Toda poleg tega, da je dohitel starost enega leta, je pridobil tudi izkušnje.
 6. Kudos. Univerza bo vedno v prednosti, saj gre za višjo vez.
 7. Vojaški oddelek. Velik plus za fante je vojaški oddelek. Zahvaljujoč njej se lahko eno leto izognete odhodu v vojsko in ločitvi z ljubljenimi. Ta prednost je le na univerzah.
 8. Štipendija. Na tem področju imajo univerze jasno prednost, njihova štipendija je 2 ali celo 3-krat večja kot na visokih šolah.

Kamagra

Da bo študij najboljši pa pomaga Kamagra

Celo dan in celo noč tudi do 12 ur z Super kamagra ali pa za zakasnitev z Dapoxetin tabletami